Kuisman sukuseura ry

Hallitukseen uusia toimijoita

Sukumme 17. sukujuhlassa Härkälän kartanossa Somerolla 13.8. hallitus uusiutui tavallista enemmän. Samalla hallitus nuortui, kun keski-ikä putosi viidellä vuodella. Hallitus myös sai naisenemmistön, sillä uudelleen valitut puheenjohtaja Juhani Kuisma ja vara­pu­heen­joh­taja Juha Kuisma edustavat hal­li­tuk­sessa nyt kaksistaan miehiä.

Vuosikokouksessa erovuoroiset hallituksen jäsenet Airi Ruokonen ja Kari Kuisma eivät asettuneet enää uudelleen ehdokkaiksi. Airin osalta hallitusjäsenyys jäi valitettavasti vain yhden 3-vuotisen kauden pi­tui­seksi, mutta kunniapuheenjohtajamme Kari ehti olla halli­tuk­ses­sa yhtä­jak­­soisesti 16 vuotta, alkaen vuodesta 2001 — siis lähes sukuseuran toiminnan alkamisesta lähtien. Pu­heen­johtajana Kari oli 7 vuot­ta (2003–2010). Airin tilalle hallitukseen valittiin taustaltaan myös Kirvun Harvakorpea edustava Teija Marjamäki Hy­vin­käältä. Karin tilalle valittiin Sirpa Kuisma Lahdesta. Hänen juurensa ovat Muolaassa.

Viime vuonna uusittujen sääntöjen mukaan seuralla on enää yksi toiminnantarkastaja ja hänellä vara­henkilö. Toiminnantarkastajaksi vuosikokous valitsi Kyösti Kuisman (Lempäälä/Sakkola) ja varalle Markku Kuisman (Hausjärvi/Kirvu). Vuosikokous kutsui myös seuran sukututkimuksesta vastaavan Erkki Virolaisen sukuseuran kunniajäseneksi.

Sukujuhlan lähes sata osanottajaa saivat nauttia hyvin rakennetusta ja sujuvasti edenneestä ohjelmasta. Juhlan alussa Härkälän kartanon isäntä Raino Hurme esitteli todella mukaansatempaavasti juhla­paik­kamme historiaa. Juhlapuhujaksi saimme apu­lais­pro­fessori Mikko Kuisman OxfordBrookes yliopistosta. Puheensa hän oli rakentanut kolmen teeman – perheen, suvun ja identiteetin pohjalta. Perheen ja suvun tarkastelun kautta hän hienosti päätyi tarkastelemaan identiteettiä, jonka hän tiivisti osuvasti siihen, että "identiteetti ei oikeas­taan ole määriteltävissä itse, vaan todellisen identiteetin määrittelee aina ympäristömme, kanssaihmiset".

Yksi tämän vuoden sukujuhlan kohokohtia oli, kun ProAgria Etelä-Suomen varatoimitusjohtaja Lassi Uotila luovutti sukutilakunniakirjan Myllymäen/Tuulimyllymäen tuoreelle isäntäparille Kirsi ja Veli-Matti Virolaiselle. Juhlayleisö sai myös kauan odotetun todistuksen, että "kaikki Kuismat ovat samaa sukua", kun Paavo Kuisma kertoi kesän aikana tehdyn DNA-sukututkimuksen tuloksista. Testitulokset osoittavat, että jäljellä olevat kaksi kantaisäämme (Antti s. ~1475 ja Yrjö s. ~1515) ovat toisilleen sukua — etäisimmillään Antti ja Yrjön isä ovat serkuksia, läheisimmillään Yrjö voi olla jopa Antin poika.

Paikalla 180 vierasta ja ei kirjautuneita