Kuisman sukuseura ry

Kotiseutumatka 2006

ksm2006 15Järjestyksessään kolmas sukuseuran organisoima kotiseutumatka Karjalan Kannakselle toteutettiin 9.–11.6.2006.

Matkaan lähti viitisentoista innokasta juuriensa etsijää. Tietäen teiden huonon kunnon matka tehtiin kolmella maastokelpoisella ajoneuvolla ja matkan kesto oli varhaisesta perjantaiaamusta sunnuntai-iltaan. Ajoneuvojen reitit suunniteltiin matkalaisten toiveiden mukaan, niinpä kaikki pääsivät esi-isiensä synnyinsijat näkemään. Majoituimme entisen Sakkolan Kiviniemeen, siellä ryhmät tapasivat iltaisin ja siellä oli hyvä vaihtaa ryhmien välisiä kuulumisia päivän matkoista.

Ryhmät kiertelivät pääasiallisesti entisten Kirvun, Sakkolan, Kaukolan, Muolaan, Räisälän, Antrean, Käkisalmen, Viipurin ja Vuoksenrannan alueilla. Osalle matkalaisista tienoot olivat tuttuja joitakin vuosia aiemmilta matkoilta. Vaikka kesä 2006 oli poikkeuksellisen kuiva, todettiin tiestön olevan alueella entistä surkeammassa kunnossa. Esimerkiksi Vuosalmen ja Vuoksenrannan tietyille alueille jatkossa tuskin pääsee edes maastoajoneuvoilla, ellei tiestön kuntoa kohenneta.

Kehitystäkin oli tapahtunut, nyt matkapuhelimet ja GPS-paikantimet toimivat ainakin yllä lueteltujen pitäjien ja kaupunkien alueilla.

Matka onnistui ennakkosuunnitelmien mukaisesti, eikä pelättyjä tullijonojakaan onneksi ollut. Lisää sukuseuramme kotiseutumatkoja on luvassa.

Erkki Virolainen


 Matkakuvia