Kuisman sukuseura ry

Sukujuhla 2006

Kuisman sukuseura Ry piti seuran kuudennen sukujuhlansa ja vuosikokouksen sunnuntaina 13.8.2006 Kangasalla.

Juhlapaikaksi oli valittu tällä kertaa Kangasala, kesäpäivän pitäjä, ja niinpä aurinko paistoi ja lämmintä riitti. Sukujuhla pidettiin Automuseo Mobilian ravintolatiloissa, itse automuseossa teemana oli tällä kertaa ”Valoa yössä – taksilla sata vuotta”. Taksi ja Kuismat sopivat hyvin yhteen, lukuisia Kuismia on toiminut myös tämän ammatin harjoittajina.

Tilaisuuden juontajana ja laulattajana toimi perinteisesti Rietun Jussin Pekka, siis Pekka Kuisma. Pe­rin­teisten karjalaisten laulujen lisäksi Pekka opetti meille uudempiakin sävelmiä, jätti ne hautumaan ylei­sön mieliin ja lupasi palata niihin taas vuoden kuluttua. Pekka myös muistutteli kuulijoilleen karjalaista murretta ja kehotti meitä sitä vaalimaan, eipä lainkaan huonompi muistutus. Seuran hallitus myönsi Pekalle kiitoksena monivuotisesta uurastuksesta sukuseuran hyväksi Kuisman kunniastandaarin numero 6.

Sukutapaamisen teemaksi oli valittu tänä kesänä nuoret. Ilahduttavasti heitä oli mukaan saatukin lähes satapäiseen yleisöön. Toki enemmänkin olisi mukaan mahtunut, nuorison mukaantuloa ei voida jatkos­sakaan unohtaa.

Juhlan ohjelmarunkoa oli hieman perinteisestä muutettu. Nyt oli varattu aikaa enemmän vapaalle kes­kus­telulle sekä mahdollisuus tutustua sukukirjaa varten kerättyyn materiaaliin. Kaksi tietokonetta tiedostoineen olivatkin kovan kiinnostuksen kohteina. Vanhempaa sukutietoa todettiin olevan jo hyvin kerättynä, mutta sotien jälkeisissä tiedoissa on paljon vielä työtä tehtävänä. Siispä hyvät Kuismat, etenkin Antrean, Kirvun, Muolaan, Räisälän, Sakkolan ja Vuoksenrannan alueilta, ottakaapa reippaasti yhteyttä Kuisman sukuseuran puheenjohtajaan tai sihteeriin.

Sukuseuran toimesta tehtiin kesäkuun puolivälissä kotiseutumatka Kirvu, Antrean, Sakkolan, Räisälän, Muolaan, Käkisalmen ja Vuoksenrannan alueille. Kolmipäiväinen retki tehtiin maastoajoneuvoin ja auto­jen reitit suunniteltiin osallistujien toiveiden mukaan. Matkan kuvamateriaalia nähtiin ja selostuksia kuultiin myös juhlan aikana.

Itse vuosikokous sujui leppoisissa merkeissä. Erovuoroisten hallitusten jäsenten tilalle ei saatu tuo­reem­paa voimaa, vaan hallitus jatkaa entisessä kokoonpanossaan. Kari Kuisma puheenjohtajana, Markku Kuisma varapuheenjohtajana ja muina jäseninä Raija Kuisma-Koivisto, Martti Hilden, Jouko Kuisma, rahastonhoitajana Teuvo Kuisma sekä sihteerinä Erkki Virolainen.


Juhlakuvia

Kuvat saa suuremmaksi omalle sivulle napsauttamalla "hiirtä" kuvan päällä.