Kuisman sukuseura ry

Sukututkimus

Sukuseuran tärkeimpiä tehtäviä on sukututkimus. Vuosisatojen kuluessa Kuisman suvun levitessä Kar­ja­lankannaksen ydinalueelta eri pitäjiin muodostui sukuhaaroja, joiden yhteyttä ei nykyaikana tie­dos­teta. Sukututkimuksen avulla saamme mielenkiintoista tietoa eri sukuhaarojen yhteisestä sekä kunkin omasta historiasta. Samalla jätämme uusille sukupolville henkisenä perintönä tietoa heidän esi­van­hem­mistaan.

Jo vuonna 2009 julkaistun Kannaksen Kuismat -sukukirjan mukana jaetussa sukutaulujen ensim­mäi­sessä CD-ROM ­-versiossa kantaisiä oli kymmenen ja nimiä oli noin 80.000. Vuoden 2010 lopulla il­mestyi sukutaulujen päivitetty CD-ROM -versio Kannaksen Kuismat 2 entistäkin laajempana sisältäen noin 120.000 henkilön tiedot. Samalla kantaisien määrä oli pienentynyt yhdellä yhdeksään. Su­ku­juh­las­sa 12.08.2012 julkaistussa sukutaulujen CD-ROM ­-levyn kolmosversiossa Kannaksen Kuismat 3 nimiä on yli 160.000 ja kantaisien määrä jälleen yhtä pienempi, kahdeksan.

Sukumme 15-vuotisjuhlassa Heinolassa 9.8.2015 julkistetun uuden sukukirjan "KUISMA – suku Suo­men kartalla" mukana olevassa uusimmassa sukutaulujen versiossa Kannaksen Kuismat, sukutaulut 4.0 kantaisien määrä on pudonnut kolmeen, mutta nimiä sukutauluissa on jo reippaasti yli 200.000

Kuisman sukuseura kiittää Teitä kaikkia, jotka olette lähettäneet omia sukututkimuksianne ja -tie­to­jan­ne seuran käyttöön. Työ suku­tutkimuksen parissa kuitenkin jatkuu. Sukututkijamme Erkki Vi­ro­lai­nen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 050 063 5661) ja Kari Kuisma (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 045 8381) ottavat vastaan edelleen kaikkea tutkimustamme edistävää materiaalia. Suppeatkin selvitykset suvustamme ovat tärkeitä.

Voit toimittaa tietojasi kätevästi sukututkijoillemme myös tästä ladattavalla lomakkeella.

Paikalla 105 vierasta ja ei kirjautuneita