Kuisman sukuseura ry

Vaakuna ja sukuviiri

Ajatus Kuisman sukuseuran vaakunasta lähti itämään Hannu Kuisman mielessä heti seuran pe­rus­ta­mi­sen jälkeen. Hannu esitteli luomuksensa Lappeenrannassa kesällä 2002, ja Mäntsälän suku­ko­kouksessa elokuussa 2003 ehdotus hyväksyttiin. Mäntsälän sukukokouksessa 2003 vaakunan suunnittelija Hannu Kuisma myös kutsuttiin seuran ensimmäiseksi kunniajäseneksi.

vaakunaKuisman kukasta kehittely alkoi: silloisen näkemyksen mukaisesti suvun kantaisä Jören Kuisma ja hänen neljä poikaansa – siis viisi kukkaa ja viisi terälehteä. Sym­bo­liik­kaan sopivat myös nuo Kannaksen viisi pitäjää, joissa Kuismia pääasiallisesti Karjalassa asui: Antrea–Vuoksenranta, Kaukola, Kirvu, Räi­sälä ja Sakkola. Vaakunan värit ovat Karjalan kulta ja punainen.

poytalippuisannanviiriVaakunan pohjalta Hannu Kuisma suunnitteli edelleen pöytälipun ja myös isännänviirin. Viiri on 400 cm pitkä, soveltuu siis ylei­simpiin mökki- ja oma­ko­ti­tankoihin, (8–10 met­riä). pinssiSukuvaakunamme on myös pohjana Hannun suun­nittelemille pinssille ja sukusormukselle.

Pöytälippua ja isännänviiriä voivat tilata suku­seu­ramme jäsenet ja hal­li­tuksen päätöksellä muut­kin. Numeroituna ja päär­mät­tynä pöy­tälippua käy­tetään sukuseurassa ansioituneiden pal­kit­se­mi­seen. 

SukusormusPöytälippua ja isännänviiriä välittää Erkki Virolainen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., gsm 0500 635 661). Pinssin saatavuudesta kannattaa kysellä hallitukselta, ja suku­sor­mus tilattavissa suoraan valmistajalta, kultaseppä Tuomas Hyrskyltä, puh. 040 550 2367 (www.hyrsky.fi)

Paikalla 66 vierasta ja ei kirjautuneita